October 18, 2017

PLAYPASS WINS THE PRICE OF MOST PROMiSING COMPANY OF THE YEAR 2017 // PLAYPASS WINT DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE BELOFTEVOLLE ONDERNEMING VAN HET JAAR’ 2017

Brussel. In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2017, won PlayPass uit Antwerpen vanavond de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017. Andere genomineerden zijn Awingu (Gent), Novatech (Olen), Starmeal – The Foodmaker (Westerlo) en Teamleader (Gent). Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters overhandigde de prijs aan David De Wever, CEO van PlayPass. PlayPass is al de 12de naam op de lijst met laureaten van deze award.

Het softwarebedrijf PlayPass werd in 2012 opgericht en is actief in 16 landen, verspreid over vijf continenten. Het bedrijf ontwikkelt Radio Frequentie Identificatie (RFID) technologie voor slimme toegangsbandjes die gebruikt kunnen worden voor toegangscontrole, accreditatiemanagement, cashloze betalingen, brandactivatie en sociale media op evenementen zoals festivals, concerten en sportevents. Enkele van hun belangrijkste klanten zijn Live Nation Belgium, Graspop en Sportpaleis Group. PlayPass stelt 30 mensen tewerk en verwacht in 2017 een omzet van 3,8 miljoen euro.

Playpass verkozen tot jonge beloftevolle onderneming

In het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2017 werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017 uitgereikt. De Vlaamse Regering wil met deze prijs snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase belonen voor hun geleverde inspanningen en hen motiveren om op hetzelfde elan verder te gaan. Playpass werd door de jury verkozen als winnaar. De andere finalisten waren Awingu, Novatech, Starmeal – The Foodmaker en Teamleader.

“Deze jonge onderneming is een voorbeeld van het uitbouwen van nieuwe digitale ondernemingsmodellen op basis van bestaande competenties die in de regio aanwezig waren: de cluster van concerten, events en muziek business. De jury looft de onderneming voor haar durf om te blijven focussen op deze niche en ze globaal uit te rollen, alvorens zijn producten en diensten ook in andere sectoren te gaan verspreiden. De betaaloplossingen die PlayPass aanbiedt hebben veel groeipotentieel, maar uiteraard evolueert de technologie snel en zal ook deze onderneming zich blijvend moeten aanpassen. Het management is zich daar echter van bewust. Met deze erkenning willen we andere ondernemers in Vlaanderen aanmoedigen om hun droom waar te maken, met een dosis realisme en kennis van zaken die dikwijls in meer klassieke activiteiten werden verworven. Op deze manier is PlayPass een prima ambassadeur voor het nieuwe ondernemerschap in Vlaanderen," zegt Geert Noels, voorzitter van de jury.

We hebben de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ in het leven geroepen om beloftevolle Vlaamse ondernemingen in de kijker te zetten. PlayPass demonstreert hoe een nieuw bedrijf haar plaats in de markt kan opeisen door innovatieve oplossingen te bieden voor klasieke activiteiten. Dit bedrijf is een inspiratiebron voor anderen en maakt, mits ze zich verder blijven ontwikkelen, kans om ooit de ‘Onderneming van het Jaar®’ award te winnen.” aldus Stefan Olivier, vennoot en Markets Leader EY België.